Mafini su, kao tipična američka poslastica, sve popularniji kod nas. Jedu se u svim prilikama - kao lagani obrok ili užina, grickaju se u hodu ili se opušteno degustiraju uz omiljenu kafu. Kada jednom nabavite modlice za mafine, njihove sastojke možete kombinovati do mile volje. Mi vam donosimo recept za mafine punjene domaćim pudingom od vanile, a dok ih budete pekli zamirisaće cela kuća. 

Sastojci:

Za testo:

  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 12 g sode bikarbone
  • korica jednog limuna

Za fil:

  • 180 ml mleka
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike maskarpone sira
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Prvo pipremite fil, tako što ćete u šepu sipati mleko, ekstrakt vanile, šećer, kukuruzni skrob i žumance. Sve izmešajte ručnom mutilicom, pa zagrebajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle, pa dodajte maskarpone sir i sve lepo sjedinite. Ostavite da se ohladi, a onda fil preručite u špric. Za testo u činiju stavite celo jaje, šećer, mleko i ulje, pa sve dobro izmešajte. Narendajte koricu limuna, dodajte brašno i sodu bokarbonu, pa sve lagano zamutite ručnom mutilicom. Kalup za mafine obložite korpicama za pečenje, pa svaku napunute sa po kašikom smese za testo, potom sa filom, pa odozgo sa još testa. Pecite u rerni na 200 C oko 20 minuta. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Mafini su, kao tipična američka poslastica, sve popularniji kod nas. Jedu se u svim prilikama - kao lagani obrok ili užina, grickaju se u hodu ili se opušteno degustiraju u omiljenom kafiću. Kada jednom nabavite modlice za mafine, njihove sastojke možete kombinovati do mile volje.