U kući se uvek nađe jedno jaje i poneka jabuka, a upravo to vam je potrebno da napravite ove jednostavne korpice. Ukoliko vam se prijelo nešto slatko, a ne ide vam se do prodavnice, ovaj recept je idealan za vas. Nema kvasca i čekanja da testo narate, tako da će uspeti i onima sa manje iskustva.

Sastojci:

Za punjenje:

  • 1 jabuka
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike šećera
  • pola kašičice cimeta

Za testo:

  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 8 g vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • 2 kašike mleka
  • 50 g putera
  • 4 g praška za pecivo
  • 250 g brašna

Priprema:

Jabuku oljuštite i očistite od koštica, pa je isecite na kockice. U plići tiganj stavite kašiku putera, dodajte jabuku, pospite je sa šećerom i cimetom. Zagrevajte na laganoj vatri, uz povremeno mešanje dok se šećer me karamelizuje. Ostavite da se ohladi, a za to vreme zamesite testo. U dublju činiju stavite celo jaje, dodajte prstohvat soli, vanilin šećer i šećer, pa lepo izmutite ručnom mutilicom. Sipajte dve kašike mleka, ponovo promešajte, pa dodajte rastopljen puter. Lagano sipajte prašak za pecivo i brašno, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo, koje ćete potom zamesiti rukama. Razvucite što tanje oklagijom, pa okruglom modlom ili čašom vadite krugove kao za krofne. Svaki od njih napunite sa kašičicom nadeva od jabuke, pa ih lagano preklopite, ali nemojte skroz zatvarati. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite na 180 C 15-20 minuta. Pre služenja ih po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa