Uštipci i mekike, kao i crnogorske priganice su omiljena peciva. Toliko se prosto prave da su među prvim jelima od testa koja se nauče. Sada napravite slatku verziju uštipaka sa jabukama koji će nestati iz tanjira čim servirate. Nema preterane filozofije oko testa, samo sve umutite i dodate seckane jabuke.
Ako ne želite da prženo testo upije ulje, pročitajte šta treba da uradite.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 250 ml mleka
- 3 jajeta
- 140 g šećra
- 30 g putera
- 3 jabuke
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- sok od pola limuna
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom, otopljenim puterom, šećerom, prstohvatom soli i prosejanim brašnom sa praškom za pecivo. Jabuke ogulite i isecte sitno, pa prelijte limunovim sokom. Pospite ih cimetom i dodajte u smesu. Dobro promešajte. Kašikom ili kašikom za sladoled vadite i pržite u zagrejanom ulju, okrećući ih po dva puta na svaku stranu da unutra ne ostanu sirove. Vadite na ubrus da se ocede, pa ako želite pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus