Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA SE DODAJE U TESTO DA I TREĆEG DANA BUDE MEKANO: Sastojak koji svi imaju u kuhinji, a pite i lepinje biće sveže

Iznenađujući sastojak koji je jeftin i svi ga imaju daje testu i pecivu svežinu i mekoću.

 Šta se dodaje u testo da i trećeg dana bude sveže Izvor: Shutterstock

Kada se prave pite ili lepinje, opšte je poznato da domaćice vole da naprave veću količinu, kako bi moglo da se jede nekoliko dana. Ali, pecivo posle 2 dana i nije nešto. Niko ne voli da jede ustajalo testo i zato vam predlažemo fantastičan trik pomoću kojeg će lepinje, hleb i pite biti sveže i po 3 dana. 

Možda će vas zanimati

Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno. On pomaže kod svih vrsta testa, a u pitanju je skrob. Ako njega dodate u testo, ono će biti prozračnije, lepinje i pite ukusnije i svežije. Ono što je bitno da uradite je da pomešate skrob sa brašno, pa da tako dodate u testo, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima. 

Razmera je 4 šolje brašna = 1 kašika skroba 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Šta je tačno taj skrob ?

Jelena

@Dragan Gustin ili kukuruzni skrob imas go po svim marketima.pozz

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti