Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je podelio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dati bolji šmek!
Džejmi je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finiju aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa. Naime, on kaže da uvek ispira iseckan luk pre kuvanja. Tako on postaje blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja.
Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je prost!
Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih jedinjenja i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni sistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato - ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem