Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KULINARSKI TRIK DŽEJMIJA OLIVERA: Kako da ublažite miris i ukus crnog luka da bi vaši specijaliteti bili još bolji

Verujemo da ćete ovaj trik isprobati što pre.

 kulinarski trik Džejmija Olivera Izvor: Shutterstock

Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je podelio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dati bolji šmek! 

Džejmi je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finiju aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa. Naime, on kaže da uvek ispira iseckan luk pre kuvanja. Tako on postaje blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja.

Možda će vas zanimati

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je prost!

Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih jedinjenja i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni sistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato - ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti