Možda vam deluje kao da se ovaj kolač pravi komplikovano, ali zaista je jednostavan. Puding je jedini sastojak koji morate da napravite, a to je prosto ko pasulj i uspeva svima. Kako biste dobili ovaj zanimljiv oblik potrebno je da ga napravite u flaši i na kraju se ukrašava čokoladnom glazurom

Ako tek počinjete da pravite torte i kolače obavezno počnite sa onim bez pečenja jer se najlakše prave i mala je šansa da vam ne uspeju. 

Sastojci:

  • 1 l mleka 
  • 80 g pudinga od vanile
  • 200 g šećera 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g čokolade 
  • 2 banane 
  • 100 g piškota 
  • 400 ml mleka 

Za glazuru:

  • 200 g crne čokolade 
  • 150 g bele čokolade 
  • 50 ml ulja 

Priprema:

U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne sjedini. Pomešajte skuvani puding i umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite. Flaši isecite vrh, pa je makazama isecite po dužini. Treba da dobijete otvoreni valjkasti oblik. Spojite ta 2 oblika i onda zalepite selotejpom sa spoljne strane. Sipajte polovinu smese od pudinga i slatke pavlake, pa onda stavite banane. Sipajte preostalu smesu. Piškoteumočite u mleko i poređaje preko. Stavite u frižider sat vremena. Crnu i belu čokoladu (100 g) pomešajte sa uljem i istopite. Kolač izvadite iz flaše tako da piškote budu okrenute na dole, pa prelijte glazurom. Ukrasite istopljenom belom čokoladom (50 g). Stavite u frižider na još sat vremena. 

Kako da isečete flašu pogledajte u galeriji ispod: 

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes Čokoladni kolač sa piškotama i bananama bez pečenja

Izvor: Stvar ukusa