Možda vam deluje kao da se ovaj kolač pravi komplikovano, ali zaista je jednostavan. Puding je jedini sastojak koji morate da napravite, a to je prosto ko pasulj i uspeva svima. Kako biste dobili ovaj zanimljiv oblik potrebno je da ga napravite u flaši i na kraju se ukrašava čokoladnom glazurom.
Ako tek počinjete da pravite torte i kolače obavezno počnite sa onim bez pečenja jer se najlakše prave i mala je šansa da vam ne uspeju.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 2 banane
- 100 g piškota
- 400 ml mleka
Za glazuru:
- 200 g crne čokolade
- 150 g bele čokolade
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne sjedini. Pomešajte skuvani puding i umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite. Flaši isecite vrh, pa je makazama isecite po dužini. Treba da dobijete otvoreni valjkasti oblik. Spojite ta 2 oblika i onda zalepite selotejpom sa spoljne strane. Sipajte polovinu smese od pudinga i slatke pavlake, pa onda stavite banane. Sipajte preostalu smesu. Piškoteumočite u mleko i poređaje preko. Stavite u frižider sat vremena. Crnu i belu čokoladu (100 g) pomešajte sa uljem i istopite. Kolač izvadite iz flaše tako da piškote budu okrenute na dole, pa prelijte glazurom. Ukrasite istopljenom belom čokoladom (50 g). Stavite u frižider na još sat vremena.
Kako da isečete flašu pogledajte u galeriji ispod:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem