Argentinska čokoladna torta je jednostavna i izdašna torta koja će vas oduševiti svojim uksom, ali i što se brzo i lako sprema. Samo jedan zalogaj će biti dovojan da vas osvoji, jer je torta sočna i slatka taman koliko treba. TasteAtlas je svetski atlas hrane sa spiskom od više od 10.000 jela i nedavno ju je proglasio za najbolju tortu na svetu.
Sastojci:
- 200 g karamel sosa (dulche de leche)
- 150 g krem sira
- 2 kašike pavlake
- 230 g čokoladnog keksa bez punjenja
- 1 šolja skuvane instant kafe
- 30 g crne čokolade za dekoraciju
Priprema:
U originalnom receptu koristi se kupovni karamel sos, a ukoliko ovo ne možete da pronađete u prodavnicama, možete da koristite i kondenzovano mleko. U velikoj posudi mikserom umutite karamel sos i krem sir dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pavlaku i nastavite sa mešanjem, a treba da dobijete svetlu karamel boju i da smesa nema grudvice. Skuvajte instant kafu i sipajte je u plitku posudu. Potapajte svaki čokoladni keksić u kafu, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom, sve dok cela površina ne bude prekrivena. Preko keksa ravnomerno rasporedite smesu od karamele, a preko toga ponovo ide keks, pa ponovo kremasta smesa. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite sav krem, a poslednji sloj treba da bude fil od karamel sosa. Crnu čokoladu otopite na pari i prelijte ravnomerno preko torte. Ostavite u frižideru da se stegne najmanje četiri sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus