Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BLATNJAVA" MISISIPI PITA: Nemojte da vas ime zavara, ovo je najbogatija čokoladna poslastica koju ćete probati

Ako ste ljubitelj čokolade onda morate da probate recept za "blatnjavu" pitu.

 Blatnjava Misisipi pita Izvor: PrintscreenYT/ The Stay At Home Chef

Misisipi pita nastala je u američkoj državi Misipi po kojoj je i dobila ime, a reč je o potpuno čokoladnoj poslastici, koja sadrži gnjecav čokoladni sos, preliven preko čokoladne kore. Reč blatnjava dodata je nešto kasnije, kada se njen recept proneo širom Amerike, jer je mnoge podsećala na obale reke Misisipi. Njen prvobitni recept datira još iz 1975. godine, a obično se kao dodatak služi kugla sladoleda od vanile.

Sastojci:

Za koru:

  • 220 g mlevenih čokoladnih biskvita
  • 90 g otopljenog putera

Za fil:

  • 150 g crne čokolade
  • 90 g putera
  • 2 jajeta
  • 80 g šećera
  • 100 ml punomasne pavlake

Za glazuru:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 ml punomasne pavlake
  • 45 g meda
  • 175 šećera u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Za koru pomešajte biskvite i istopljen puter, pa tom smesom obložite pleh obima 23 cm, po dnu i stranicama. Ohladite u frižideru 10 minuta dok pravite punjenje. Otopite čokoladu i puter na pari. U međuvremenu, umutite jaja i šećer pet minuta i dodajte pavlaku i čokoladnu smesu, sipajte preko kore koja je odstojala u frižideru. Stavite u rernu, pecite 40 minuta, ali vodite račina da se previše ne presuši, pa je potom rashladite. Za glazuru otopite čokoladu sa medom i mešajte dok se skroz ne ujednači. Dodajte pavlaku i šećer u prahu, pa kada dobijete homogenu smesu prelijte preko pite. Dok je još topla secite na parčice i služite. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti