Verujemo da svaka domaćica u zamrzivaču ima zamrznute višnje, a ova pita je idealna prilika da ih iskoristite. Ne treba vam mnogo kulinarskog umeća da biste napravili ovaj slatkiš. Dovoljno je da ređate slojeve na gotove kore, urolate i ispečete. Rezultat je pita bogata nadevom sa krckavom koricom.
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 3 jabuke
- 400 g višanja
- 1 kašika griza po jednom rolatu
- 2 kašike šećera po rolatu
- ulje
Priprema:
Izrendati jabuke, dodati šećer po želji. Ređati 3 kore jednu preko druge i svaku malo premazati uljem. Preko treće kore staviti rendane jabuke, može i malo cimeta. Staviti malo smrznutih višanja, posuti punu kašiku griza i po želji 2 kašike šećera. Saviti krajeve i uviti u rolat. Ređati u pleh obložen pek papirom. Tako do utroška materijala. Premazati uljem rolnice i iseći na parčiće. Peći na 200 stepeni oko 45-50 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus