Iako su danas dostupne poslastice i iz drugih krajeva sveta, uvek se vraćamo onim starim, koje smo jeli još kao deca. Jedna od takvih je i koh, izuzetno sočna poslastica, koja se brzo i lako pravi, a pritom je izdašna. Sastojke za pripremu sigurno već imate kod kuće, a ovaj kolač sigurno će vas podsetiti na bakinu kuhinju.
Sastojci:
- 8 jaja
- 14 kašika šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 9 kašika griza
- 1 litar mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kašika brašna
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca dobro umutite sa šest kašika šećera i dve kesice vanilin šećera. Dodajte žumanca i griz, pa žicom ili špatulom sve pažljivo sjedinite, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta. Kašičicom ulja podmažite pleh i pospite ravnomerno kašikom brašna, a višak istresite. Smesu pažljivo rasporedite po plehu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Mleko stavite da se kuva, dodajte osam kašika šećera i kašiku ekstrakta vanile. Sačekajte da provri i da se sav šećer otopi, pa ga sklonite i zalijte vruću koru. Zaliveni koh bi trebalo da pliva u mleku, a kako bi bolje upio, izbockajte ga viljuškom ili čačkalicom na više mesta. Ostavite koh da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga dobro ohladite u frižideru pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem