Urmašice možda nisu popularne kao baklave i tulumbe, ali jednako su ukusne i slasne. Priprema nije komplikovana, zato ukoliko ste ljubitelji turskih poslastica recept je u nastavku.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g putera
- 1 šolja šećera
- 1 šolja griza
- 1 šolja kokosovog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 šolje brašna
Sirup:
- 3 šolje šećera
- 3 ,5 šolje vode
Priprema:
Umutite jaja i omekšali puter, a onda dodajte sastojke po redu kako su navedeni. Praviti oblik urmašice i ređati na pleh. Staviti da se peče na 200 stepeni. Kada poprime finu boju izvadite ih i zalijte hladnim sirupom. Sirup ne treba da se kuva. Samo izmutite šećer u vodi dok se potpuno ne otopi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus