Urmašice možda nisu popularne kao baklave i tulumbe, ali jednako su ukusne i slasne. Priprema nije komplikovana, zato ukoliko ste ljubitelji turskih poslastica recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g putera
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šolje brašna

Sirup:

  • 3 šolje šećera
  • 3 ,5 šolje vode

Priprema:

Umutite jaja i omekšali puter, a onda dodajte sastojke po redu kako su navedeni. Praviti oblik urmašice i ređati na pleh. Staviti da se peče na 200 stepeni. Kada poprime finu boju izvadite ih i zalijte hladnim sirupom. Sirup ne treba da se kuva. Samo izmutite šećer u vodi dok se potpuno ne otopi.