Urmašice možda nisu popularne kao baklave i tulumbe, ali jednako su ukusne i slasne. Priprema nije komplikovana, zato ukoliko ste ljubitelji turskih poslastica recept je u nastavku.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g putera
- 1 šolja šećera
- 1 šolja griza
- 1 šolja kokosovog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 šolje brašna
Sirup:
- 3 šolje šećera
- 3 ,5 šolje vode
Priprema:
Umutite jaja i omekšali puter, a onda dodajte sastojke po redu kako su navedeni. Praviti oblik urmašice i ređati na pleh. Staviti da se peče na 200 stepeni. Kada poprime finu boju izvadite ih i zalijte hladnim sirupom. Sirup ne treba da se kuva. Samo izmutite šećer u vodi dok se potpuno ne otopi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem