Ako vam treba odličan recept za raskošnu tortu bogatog ukusa koja se brzo i lako pravi, onda morate da isprobate ovu. Čokoladne kore i kremasti fil je čine neodoljivom, a orasi i lešnici samo pojačavaju ukus. Možete da je spremate kao rođendansku tortu, ali i kao desert za slavu, jer Sveti Jovan se približava.
Sastojci:
Za biskvit:
- 170 g lešnika
- 10 g praška za pecivo
- 30 g prezli
- 150 g šećera
- 6 jaja
- 40 g kakaoa
Za fil:
- 600 ml slatke pavlake
- 70 g čokolade
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
Za dekoraciju:
- 70 g čokolade
- 70 g oraha
Priprema:
Za biskvit: Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mlevene lešnike, kakao, prašak za pecivo i prezle. Lepo promešajte špatulom. Umutite belanca sa prstohvatom šećera i dodajte u prvu smesu. Sjedinite. Sipajte smesu u kalup prečnika 20 cm, obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Podelite koru na 2 dela.
Za fil: Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte iseckanu čokladu i promešajte. Sipajte preko jedne kore. Stavite u frižider na pola sata.
Zatim drugu koru izmrvite i pomešajte sa mlevenim orasima i seckanom čokoladom. Sipajte preko fila.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem