Ako vam treba odličan recept za raskošnu tortu bogatog ukusa koja se brzo i lako pravi, onda morate da isprobate ovu. Čokoladne kore i kremasti fil je čine neodoljivom, a orasi i lešnici samo pojačavaju ukus. Možete da je spremate kao rođendansku tortu, ali i kao desert za slavu, jer Sveti Jovan se približava. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 170 g lešnika 
  • 10 g praška za pecivo 
  • 30 g prezli 
  • 150 g šećera 
  • 6 jaja
  • 40 g kakaoa

Za fil:

  • 600 ml slatke pavlake 
  • 70 g čokolade 
  • 100 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera 

Za dekoraciju:

  • 70 g čokolade 
  • 70 g oraha 

Priprema:

Za biskvit: Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mlevene lešnike, kakao, prašak za pecivo i prezle. Lepo promešajte špatulom. Umutite belanca sa prstohvatom šećera i dodajte u prvu smesu. Sjedinite. Sipajte smesu u kalup prečnika 20 cm, obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Podelite koru na 2 dela. 

Za fil: Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte iseckanu čokladu i promešajte. Sipajte preko jedne kore. Stavite u frižider na pola sata.

Zatim drugu koru izmrvite i pomešajte sa mlevenim orasima i seckanom čokoladom. Sipajte preko fila.