Ovaj kolač je spoj dva omiljena deserta tulumbi i urmašica. Isprobajte obavezno.

Sastojci:

Za testo:

  • 2 pune kašike šećera
  • 500ml mleka
  • 250ml ulja ili 125g margarina
  • oštrog brašna po potrebi
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • šaka seckanih oraha (može i mešavina orašastih plodova (lešnik, badem, pistaći)

Za preliv:

  • 250g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 300ml vode
  • nekoliko kolutova limuna

Priprema:

Otopite šećer na umerenoj temperaturi, sipajte mleko i ulje (može i margarin). Pre nego što proključa, dodajte brašno i energično mešajte, da se ne zalepi. Testo treba da bude kao za tulumbe i princes krofne, dakle gustina je nešto između mekane pogače i proje.

Uz neprekidno mešanje, dodajte jaja umućena sa praškom za pecivo i sitno seckane orašaste plodove, pa sve lepo sjedinite. Razvucite testo u tepsiju, a zatim ga našarajte viljuškom, pa tupom stranom noža isecite. Pecite oko pola sata u rerni ugrejanoj na 200°.

Kada lepo porumeni, izvadite iz rerne i prelijte vrelim sirupom koji ste skuvali od navedenih sastojaka. Spremno je sa serviranje kada se skroz ohladi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram/Ko kod bake