Divna poslastica koju možete da služite uz kafu ili šolju hladnog mleka.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 ½ šolja šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 ¼ šolje mleka
- 1 jaje
- 2 kašike putera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Za preliv:
- 3/4 šolje šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1/4 šolje putera rastopljeno
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i cimet, pa promešajte. U drugoj posudi umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Sjedinite obe smese. Kalupe za mafine malo nauljite i napunite sa 2/3 testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20-22 minuta (ili 12-14 minuta ako pravite mini mafine). Proverite čačkalicom da li su gotovi.
Neka se hlade u kalupu 5 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i pustite da se skroz ohlade.
U maloj posudi pomešajte šećer i cimet. Puter istopite, umočite mafine/krofne u njega, pa uvaljajte u cimet i šećer.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem