Meso sa krompirićima je sinonim za nedeljni ručak. Još kad uz to dodate domaću supu sa rezancima ili knedlama i sezonsku salatu obrok je kompletan. Za pripremu ovog jela nećete morati da stojite dugo pored šporeta jer se sve sprema u rerni.
Sastojci:
- 2 veće svinjske krmenadle
- 3 veća krompira
- 1 paprika iz turšije
- 1 paradajz
- ulje
Marinada:
- so, biber, crvena paprika mlevena
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika rendanog kačkavalja
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica začina za meso
Priprema:
Sve začine izmešati pa uvaljati meso u marinadu. Tepsiju obložiti pek papirom, pa posuti uljem. Krompir iseći na kocke kao i papriku i paradajz i poređati u pleh. Preko krompira poređajte krmenadle. Posuti peršunom i peći na 250 stepeni pokriveno folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus