Meso sa krompirićima je sinonim za nedeljni ručak. Još kad uz to dodate domaću supu sa rezancima ili knedlama i sezonsku salatu obrok je kompletan. Za pripremu ovog jela nećete morati da stojite dugo pored šporeta jer se sve sprema u rerni.

Sastojci:

  • 2 veće svinjske krmenadle
  • 3 veća krompira
  • 1 paprika iz turšije
  • 1 paradajz
  • ulje

Marinada:

  • so, biber, crvena paprika mlevena
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašika rendanog kačkavalja
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica začina za meso

Priprema:

Sve začine izmešati pa uvaljati meso u marinadu. Tepsiju obložiti pek papirom, pa posuti uljem. Krompir iseći na kocke kao i papriku i paradajz i poređati u pleh. Preko krompira poređajte krmenadle. Posuti peršunom i peći na 250 stepeni pokriveno folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja