Poslastice sa jabukama su svima omiljene, a još kada se posluže sa kuglom sladoleda niko neće odoleti. Mi vam predlažemo da isprobate pitu sa jabukama, sa hrskavim korama i sočnim filom. Oko pripreme nema puno posla, samo sve zamotate i ispečete. 

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 4-6 kasika šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 3 kašike griza
  • 1 kašičica cimeta
  • 500 g kora za pitu
  • 70 ml ulja
  • 70 ml vode

Priprema:

Jabuka ogulite i izrendajte. Dodajte im šećer, griz, cimet i vanilin šećer, pa promešajte. U činijici sjedinite vodu i ulje. Kore podelite tako da dobijete 4 rolata (otprilike ćete dobiti 2 rolata sa po 3 kore i 2 rolata sa po 4 kore). Koru premažite uljem i vodom, pa stavite drugu preko. Ponovite postupak sa korom ili dve. Poslednju koru nemojte da premazete, na nju po dužini, rasporedite izrendane jabuke, pa urolajte. Rolate poređajte na tepsiju obloženu pek papirom. Pitu možete odmah da isecete ili nakon pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Sačekajte da se ohladi, pa je pospite šećerom u prahu.

Izvor: Cooking