Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI ĐUVEČ KOJI SE NE KUVA: Tipično vojvođansko jelo po bakinom receptu - zapecite ga u rerni

Recept za đuveč koji se peče u rerni.

 Posni đuveč iz rerne Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Đuveč je varivo od raznovrsnog povrća u koje neko dodaje meso, ali originalni recept ga ne sadrži. Povrće se kuva u svom soku, dodaje se i piranač, a kada je gotov ostavi se poklopljen kako bi potpario. Ako ga kuvate, par puta dok je poklopljen promešajte varjačom. 

Baka Jelin recept je malo drugačiji, jer je ona povrće izdinstala, a onda stavila u rernu i zapekla. Isprobajte, nećete se pokajati. 

Sastojci:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 paprike
  • 2 šargarepe
  • 4 veća krompira
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike pirinča
  • 1 paradajz (može i paradajz sok)

Možda će vas zanimati

Priprema:

Luk i papriku isecite na trake, a šargarepu na kolutove. Dinstajte povrće dok ne omekša, pa pred kraj dodajte opran pirinač. Začinite po želji, pa dodajte iseckan beli luk. Krompir isecite na kolutove, pa začinite po želji. U tepsiju stavite krompir, paradajz isečen na kriške i dinstano povrće. Pospite seckanim peršunom. Pecite na 220°C oko 50-60 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti