Sezona kiselog kupusa je pri kraju, a ovo ukusno povrće izvanredno je kao nadev za posnu pitu od gotovih kora. Naravno, ukoliko imate vremena, volje i znanja da sami razvlačite kore, pita će sigurno biti bolja, ali ni ova od kupljenih kora ne zaostaje mnogo po ukusu.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 1 kg kiselog kupusa
- 300 ml vode
- 100 ml ulja
- kesica mlevenog bibera
Priprema:
Kupus ribanac ostavite da odstoji u vodi kako bi bio manje slan. Potom ga ocedite, pa ga prebacite u šerpu u koju ste sipali malo ulja. Na srednje jakoj vatri dinstajte kupus dok ne omekša i povremeno dolivajte vodu. Kad kupus sasvim omekša, dodajte mleveni biber, promešajte i sklonite šerpu sa vatre da se kupus ohladi. Tepsiju premažite uljem ili je obložite pek papirom. Na radnu površinu spustite dve kore, poprskajte ih uljem, stavite malo nadeva od dinstanog kupusa, pa ih uvijte. Na isti način utrošite sve kore i sav kupus. Svaku pitu poprskajte uljem. Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa pecite nekih 20 minuta. Nakon pečenja poprskajte je vodom, pa će na taj način korica biti hrskavija.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus