Sezona kiselog kupusa je pri kraju, a ovo ukusno povrće izvanredno je kao nadev za posnu pitu od gotovih kora. Naravno, ukoliko imate vremena, volje i znanja da sami razvlačite kore, pita će sigurno biti bolja, ali ni ova od kupljenih kora ne zaostaje mnogo po ukusu.

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja
  • kesica mlevenog bibera

Priprema:

Kupus ribanac ostavite da odstoji u vodi kako bi bio manje slan. Potom ga ocedite, pa ga prebacite u šerpu u koju ste sipali malo ulja. Na srednje jakoj vatri dinstajte kupus dok ne omekša i povremeno dolivajte vodu. Kad kupus sasvim omekša, dodajte mleveni biber, promešajte i sklonite šerpu sa vatre da se kupus ohladi. Tepsiju premažite uljem ili je obložite pek papirom. Na radnu površinu spustite dve kore, poprskajte ih uljem, stavite malo nadeva od dinstanog kupusa, pa ih uvijte. Na isti način utrošite sve kore i sav kupus. Svaku pitu poprskajte uljem. Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa pecite nekih 20 minuta. Nakon pečenja poprskajte je vodom, pa će na taj način korica biti hrskavija. 

Izvor: Stvar ukusa