Posno jelo za Uskršnji post: Đuveč sa rendanim povrćem prste da poližete
Ukoliko ne postite možete dodati meso.
Sastojci:
- 250 g integralnog pirinča
- Dva veća krompira
- Dve šargarepe
- Glavica crnog luka
- Dva čena belog luka
- Jedna tikvica
- Suvi začin
- Mlevena crvena slatka paprika
Priprema:
Za početak izrendati svo povrće (osim luka). Izdinstati crni luk sa šargarepom. Dodati prokuvani pirinač i ostalo povrće. Začiniti, sipati času vode i peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuRecept poslala Jelena Bulatović