Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJJEDNOSTAVNIJA PRIPREMA KRULERA: Poslatica od finog testa za kojom je svet poludeo - zaboravićete na krofne

Brzo i lako napravite krulere, trenutno najpopularniju varijaciju krofni.

 Recept za krulere Izvor: Shutterstock

Krofne su jedna od najomiljenijh poslastica od testa ikada. Zbog toga uopšte ne čudi što svaka inovacija kada je u pitanju ovaj slatkiš, napravi totalnu pomamu. Jedan u nizu recepata kada su u pitanju varijacije su kruleri. Mnogi ih zovu holandskim tipom krofni, jer liče na klasične, šuplje krofnice. Kruler je zapravo duboko prženo testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva, a iako potiče iz Holandije, trenutno je posebno popularan u Americi i Kanadi. Za razliku od klasičnih krofni, koje imaju meko, slatkasto testo s blagim ukusom fermentacije, kruleri imaju laganu, prozračnu teksturu i hrskavu koricu, a za njihovu izradu se ne koristi kvasac.

Sastojci:

  • 120 ml punomasnog mleka
  • 120 ml vode
  • 120 grama maslaca
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 140 grama brašna
  • 4 jajeta
  • korica limuna
  • ulje za prženje

Možda će vas zanimati

Priprema:

U velikoj šerpi s debelim dnom zakuvajte vodu, mleko, maslac, šećer i so. Kada proključa ugasite šporet, dodajte brašno i snažno mešajte. Ponovo uključite ringlu, pa mešajte još 2-3 minuta na srednjoj vatri. Kada dobijete gusto testo, okrećite ga i pritiskajte o lonac. Nakon par minuta, kada testo bude glatko, skinite ga sa ringle i prebacite u drugu posudu da se malo prohladi. Nakon 15-ak minuta, kada bude mlako na dodir, dodajte 2 jajeta i limunovu koricu i mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Kada je postalo glatko, dodajte preostala dva jajeta i ponovo sve umutite.

Posudu poklopite i ostavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon što se testo ohladilo, stavite ga u špric s otvorom sa zvezdastim nastavkom. Na sto stavite papir za pečenje, pa na njega istiskajte manje krugove, vodeći računa da krajevi budu spojeni. U duplju šerpu sipajte ulje za pečenje i zagrejte da bude vruće. Kada se ulje zagrejalo šupljikavom špatulom spuštajte krulere u lonac. Pržite oko 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu rumenu boju. Izvadite iz ulja i ostavite da se ohlade. Po želji ih možete posuti šećerom u prahu ili premažati topljenom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti