Jednostavni kolači koji se samo umute i ispeku su super kada vas mrzi da se bavite komplikovanim pripremama, a jede vam se nešto slatko. Svaka domaćica ima neki recept za kolač sa jabukama, a ovaj je najlakši. Mere su na čašu, uspeva svima, a toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
- 2,5 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mleka
- 4 jajeta
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica za pecivo
- 1 kašičica ekstrkta vanile
- 2 jabuke
- 1/2 limuna
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i uljem dok ne pobele. Dodajte mleko, vanilu i brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte. Jabuke oljuštite i sitno isecite, poprskajte limunovim sokom da ne pocrne. U dobijenu smesu dodajte jabuke. Premažite kalup uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus