Sufle je topli, predivni čokoladni kolač, iz kojeg, kao lava teče topla čokolada. Obično se poslužuje sa svojim kontrastom – kuglom sladoleda ili samo sa šlagom. Najbolja vest u vezi ovog kolača je ta što se on pravi za veoma kratko vreme i sa malo sastojaka. U ovom receptu nema ni trunke brašna, a jedino na šta trebate da pazite je vreme koje će kolač biti u rerni, da bi unutrašnja čokolada ostala tečna.
Sastojci:
- 120 g crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašike ruma
- malo maslaca
- malo šećera
Priprema:
Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa joj dodajte žumanca, rum i mileram, a zatim sve dobro promešajte. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Smesu od belanaca malo po malo dodajte u smesu sa čokoladom dok ne dobijete kompaktnu teksturu. Keramičke posude premažite maslacom i sa svih strana pospite šećerom. Ulijte smesu u posudice, a nožem odozgo odstranite višak mase za sufle i poređajte posude na tepsiju, pa tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite da se sufle peče 10 minuta dok se smesa ne podigne. Najbolje ga je konzumirati dok je još topao.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem