Ako ste početnik u kuvanju ili ste vešti samo za slana jela, evo jednostavnog recepta sa kojim možete da uvežbate da pravite i slatkiše.
Kolač od kikiriki putera i keksa, koji se ne peče je odličan recept za one koji prvi put spremaju kolače.
Sastojci:
- 150 g putera
- 250 g keksa
- 300 g putera od kikirikija
- 200 g smeđeg šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g tamne čokolade ili mlečne čokolade
Priprema:
Keks pomešajte sa šećerom, pa usitnite u blenderu. Dodajte u puter koji ste otopili. Zatim dodajte i puter od kikirikija i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se sve ne sjedini.
Stavite smesu sa keksom u pleh u obliku kvadrata dimenzija 20 cm koji ste obložili pek papirom. Neka malo pek papira viri iz pleha da biste lakše izvadili kolač posle pečenja. Smesu lepo pritisnite kašikom. Treba da bude kompaktna i čvrsta. Prelijte čokoladom koju ste istopili na pari. Stavite u zamrzivač 30 minuta da se stegne ili u frižider sat vremena. Izvadite kolač iz pleha i secite.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način