Sladoled torte su obično ledene poslastice koje najviše pravimo tokom leta kako bi nas rashladile i zasladile. Ali zašto ne biste iznenadili porodicu i prijatelje i napravili slatkiš za manje od 15 minuta. Pun ukus ovog deserta će vas naterati da je pravite stalno.
Sastojci:
- 1 kesica želatina
- 400 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 200 g slatke pavlake
- 20 g kakaoa
- nekoliko keksa
Priprema:
Rastvoriti želatin u vodi da nabubri. Pavlaku pomešajte sa šećerom i dobro sjedinite. Slatku pavlaku umutite mikserom pa je sjedinite sa prethodnom smesom. Nabrekli želatin malo zagrejte pa ga dodajte filu od pavlake. Dobro umutite. Dobijeni fil podelite na 2 dela. U jedan umešajte kakao ( i umutite mikserom), drugi ostavite beo.
Duguljast kalup, poput onoga za hleb obložite prozirnom folijom. Stavljajte naizmenično po 3 kašike čokoladne, pa bele smese do utroška materijala. Na kraju malo promešajte kako bi se napravila šara. Na vrh stavite nekoliko keksa. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Kada izvadite iz frižidera položite tacnu za serviranje preko kalupa pa okrenite kolač naopako, tako da keks bude dole i skinite foliju. Secite i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus