Sladoled torte su obično ledene poslastice koje najviše pravimo tokom leta kako bi nas rashladile i zasladile. Ali zašto ne biste iznenadili porodicu i prijatelje i napravili slatkiš za manje od 15 minuta. Pun ukus ovog deserta će vas naterati da je pravite stalno.

Sastojci:

  • 1 kesica želatina
  • 400 g kisele pavlake
  • 100 g šećera
  • 200 g slatke pavlake
  • 20 g kakaoa
  • nekoliko keksa

Priprema:

Rastvoriti želatin u vodi da nabubri. Pavlaku pomešajte sa šećerom i dobro sjedinite. Slatku pavlaku umutite mikserom pa je sjedinite sa prethodnom smesom. Nabrekli želatin malo zagrejte pa ga dodajte filu od pavlake. Dobro umutite. Dobijeni fil podelite na 2 dela. U jedan umešajte kakao ( i umutite mikserom), drugi ostavite beo.

Duguljast kalup, poput onoga za hleb obložite prozirnom folijom. Stavljajte naizmenično po 3 kašike čokoladne, pa bele smese do utroška materijala. Na kraju malo promešajte kako bi se napravila šara. Na vrh stavite nekoliko keksa. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Kada izvadite iz frižidera položite tacnu za serviranje preko kalupa pa okrenite kolač naopako, tako da keks bude dole i skinite foliju. Secite i služite.

Izvor: Stvar ukusa