Plazma je omiljeni keks svih generacija, a kada se pomeša sa kremastim filom i voćem, pa zamrzne i posluži kao hladan desert to je onda dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 1 l slatke pavlake
- 100-150 g šećera u prahu
- 100 ml kondezovanog mleka (moze i bez)
- 400 ml grčkog jogurta (ili 300 ml kisele pavlake i 100 ml običnog jogurta)
- 4 kesice želatina
- 100 ml vode
- 500 g bilo kojeg crvenog voća (maline, jagode, kupine, borovnice..)
- 2 kašike šećera
Za preliv:
- 150 g mlečne čokolade ili za kuvanje
- 50 g maslaca
- 3-4 kasike mleka
- 400 g plazma keksa ili nekog drugog keksa
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, dodajte kondezovano mleko, šećer u prahu, jogurt. Sve dobro izmiksajte, pa dodajte polovinu želatina. Želatin razmutite u hladnoj vodi, ostavite da nabubri, pa na tihoj vatri rastopite.
Voće umutite sa šećerom, pa dodajte drugu polovinu želatina. U posudu na dno stavite jedan sloj belog fila, potom izlomljeni keks, išarajte voćnim filom i tako do kraja. Treba da imate 3 reda, a poslednji da bude beli fil. Ostavite u zamrzivaču da se stegne na par sati. Prevrnite na tacnu i prelijte rastopljenom čokoladom. Ukrasite po želji.
Čokoladu rastopite sa puterom i mlekom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom