Plazma je omiljeni keks svih generacija, a kada se pomeša sa kremastim filom i voćem, pa zamrzne i posluži kao hladan desert to je onda dobitna kombinacija. 

Sastojci:

  • 1 l slatke pavlake
  • 100-150 g šećera u prahu
  • 100 ml kondezovanog mleka (moze i bez)
  • 400 ml grčkog jogurta (ili 300 ml kisele pavlake i 100 ml običnog jogurta)
  • 4 kesice želatina
  • 100 ml vode
  • 500 g bilo kojeg crvenog voća (maline, jagode, kupine, borovnice..)
  • 2 kašike šećera

Za preliv:

  • 150 g mlečne čokolade ili za kuvanje 
  • 50 g maslaca
  • 3-4 kasike mleka
  • 400 g plazma keksa ili nekog drugog keksa

Priprema:

Umutite slatku pavlaku, dodajte kondezovano mleko, šećer u prahu, jogurt. Sve dobro izmiksajte, pa dodajte polovinu želatina. Želatin razmutite u hladnoj vodi, ostavite da nabubri, pa na tihoj vatri rastopite. 

Voće umutite sa šećerom, pa dodajte drugu polovinu želatina. U posudu na dno stavite jedan sloj belog fila, potom izlomljeni keks, išarajte voćnim filom i tako do kraja. Treba da imate 3 reda, a poslednji da bude beli fil. Ostavite u zamrzivaču da se stegne na par sati. Prevrnite na tacnu i prelijte rastopljenom čokoladom. Ukrasite po želji.

Čokoladu rastopite sa puterom i mlekom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: serpica.net