Domaćice će se obradovati ovom receptu jer bez puno truda napraviće neodoljiv kolač sa piškotama i dva različita fila. Ako želite da bude još ukusniji, onda umesto kupovnih koristite piškote koje ste sami napravili. Crno beli fil ga čini elegnatnim i možete ga poslužiti i u svečanim prilikama, pri svakom zalogaju se prosto topi. Za to su zaslužni kremasti filovi i keks koji ste umočili u mleko, pa je zbog toga mekan. 

Sastojci:

  • 300 g piškota 
  • 200 ml mleka 

Za fil:

  • 50 g putera 
  • 50 g brašna 
  • 500 ml mleka 
  • 100 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 160 g čokolade 

Za dekoraciju:

  • 20 g kakaoa

Priprema:

Kalup dimenzija 12x22 cm obložite providnom folijom, pa po dnu i po ivici poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Puter istopite, pa dodajte brašno i mešajte dok se ne zgusne. Zatim sipajte mleko i ekstrakt vanile, pa lepo sjedinite. Dodajte i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok ne bude smesa malo gušća od one za palačinke. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte čokoladu i otopite. Sipajte prvo beli fil, pa stavite u frižider na sat vremena. Preko sipajte čokoladni i poređajte još jedan red piškota. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na još sat vremena. Pospite kakaom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa