Domaćice će se obradovati ovom receptu jer bez puno truda napraviće neodoljiv kolač sa piškotama i dva različita fila. Ako želite da bude još ukusniji, onda umesto kupovnih koristite piškote koje ste sami napravili. Crno beli fil ga čini elegnatnim i možete ga poslužiti i u svečanim prilikama, pri svakom zalogaju se prosto topi. Za to su zaslužni kremasti filovi i keks koji ste umočili u mleko, pa je zbog toga mekan.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 50 g putera
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 160 g čokolade
Za dekoraciju:
- 20 g kakaoa
Priprema:
Kalup dimenzija 12x22 cm obložite providnom folijom, pa po dnu i po ivici poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Puter istopite, pa dodajte brašno i mešajte dok se ne zgusne. Zatim sipajte mleko i ekstrakt vanile, pa lepo sjedinite. Dodajte i šećer, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok ne bude smesa malo gušća od one za palačinke. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte čokoladu i otopite. Sipajte prvo beli fil, pa stavite u frižider na sat vremena. Preko sipajte čokoladni i poređajte još jedan red piškota. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na još sat vremena. Pospite kakaom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus