Čokoladni sladoled kolač može da se jede i leti i zimi, a dodatni plus je i to što osvežava. Ako ne umete ili jednostavno nemate uvek vremena da pripremate komplikovane poslastice, ovaj desert je odličan predlog kada želite da se počastite sa porodicom ili prijateljima posle ukusnog obroka.
Sastojci:
- 180 g bele čokolade
- 275 ml kokosovog mleka
- 220 g čokoladnih pahuljica
Priprema:
U provrelo kokosovo mleko dodajte seckanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u posudu i dodajte pahuljice, dobro promešajte. Sipajte u kalup, pa ohladite na sobnoj temperatur, a zatim stavite u zamrzivač na 4-5 sati.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus