Napolitanke su mnogima omiljena poslastica, naročito deci, a od njih napravite jednostavnu tortu bez pečenja, koja će se svideti svima bez obzira na godine. Nema komplikovanog kuvanja fila i stajanja pored šoreta, a dobićete laganu i izdašnu poslasticu idealnu za sve proslave.
Sastojci:
- 250 g čokoladnih napolitanki
Za fil:
- 400 g slatke pavlake
- 400 g neutralnog sira
- 150 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 150 g crne čokolade
- 60 g oraha
- 60 g mlevenih oraha
Priprema:
U pavlaku dodajte šećer u prahu, pa mutite mikserom da se lepo izmeša. Dodajte jednu polovinu sira, lagano umutite, a potom dodajte ostatak. Mutite na srednjoj jačini dok se sastojci ne sjedine tako da dobijete ujednačen krem. Jedan deo fila prebacite u kalup dimenzija 20x32 cm i ravnomerno rasporedite. Po dužini ređajte napolitanke u četiri reda i lagano ih utisnite unutar fila. Ponovo premažite kremom, pa opet poređajte napolitanke, pa opet premažite ostatkom fila i lepo poravnajte. Ostavite dva sata u frižideru da se stegne. Nakog toga izvadite, skinite kalup i ukrasite rendanom čokoladom i orasima po želji.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus