Čizkejk je već godinama jedan od najpopularnijih kolača širom sveta. Postoji skoro pa bezbroj varijanti čuvene poslastice, a ovaj recept će posebno obradovati sve ljubitelje bele čokolade. Osim preliva ona se stavlja i u fil, što pored sjajnog ukusa doprinosi i tome da vam za pripremu neće biti potreban želatin, jer će čokolada povezati sve satojke.
Sastojci:
Za koru:
- 350 g mlevenog keksa
- 175 g putera
Za fil:
- 350 ml slatke pavlake
- 500 g neutralnog krem sira
- 120 g šećera u prahu
- 250 g bele čokolade
Preliv:
- 250 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Za koru pomešajte mleveni keks i otopljen puter, pa sve dobro sjedinite. Prebacite u kalup prečnika 24 cm i formirajte koru. Za fil u jednoj činiji umutite slatku pavlaku da dobijete gusti šlag, a u drugoj pomešajte krem sir zajedno sa šećerom u prahu i otopljenom belom čokoladom, pa sve zajedno sjediniti da dobijete homogenu smesu. Nanesite preko kore pa kašikom poravnajte. Ostavite u frižider minimun 5 sati da se dobro stegne. Za glazuru belu čokoladu otopite na pari, dodajte neumućenu pavlaku, pa sve mešajte da dobijete ujednačenu kremastu teksturu. Preko ohlađene torte prelijte glazuru i poravnajte špatulom za kolače.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus