Čizkejk je kolač koji obožavaju sve generacije, a ovaj kolač dosta podseća na čuvenu poslasticu, razlika je samo u filu. Podloga je od keksa, a fil od pudinga koji se ne kuva. Ne treba vam sir uopšte, a možete da izbacite i šećer u prahu, ako ne volite preslatko. Toliko je jednostavan za pripremu, da ćete mu se uvek vraćati. A ni gosti neće moći da mu odole. 

Sastojci: 

  • 300 g mlevenog plazma keksa 
  • 120 g putera 

Za fil: 

  • 300 ml slatke pavlake 
  • 300 ml mleka 
  • 130 g šećera u prahu 
  • 15 g vanilin šećera 
  • 80 g puding od vanile (bez kuvanja) 
  • 20 g kakaoa

Priprema:

Mleveni keks i istopljeni puter pomešajte, pa utisnite u kalup. Stavite u frižider na pola sata. Sve sastojke za fil, osim kakaoa, sipajte u posudu i umutite. Sipajte preko podloge od keksa i stavite u frižider na sat vremena. Pospite kakaom. 

Izvor: Stvar ukusa