Čizkejk je kolač koji obožavaju sve generacije, a ovaj kolač dosta podseća na čuvenu poslasticu, razlika je samo u filu. Podloga je od keksa, a fil od pudinga koji se ne kuva. Ne treba vam sir uopšte, a možete da izbacite i šećer u prahu, ako ne volite preslatko. Toliko je jednostavan za pripremu, da ćete mu se uvek vraćati. A ni gosti neće moći da mu odole.
Sastojci:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 120 g putera
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 ml mleka
- 130 g šećera u prahu
- 15 g vanilin šećera
- 80 g puding od vanile (bez kuvanja)
- 20 g kakaoa
Priprema:
Mleveni keks i istopljeni puter pomešajte, pa utisnite u kalup. Stavite u frižider na pola sata. Sve sastojke za fil, osim kakaoa, sipajte u posudu i umutite. Sipajte preko podloge od keksa i stavite u frižider na sat vremena. Pospite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem