Ovo je najlakša torta za pripremu koja uspeva čak i početnicima. Nema kuvanja fila, samo se umute sastojci, a umesto kore koriste se piškote, koje sada možete da napravite i kod kuće. Obradujte ukućane ukusnom poslasticom koja se topi pri svakom zalogaju. Ako vam je malo čoklade u receptu, uvek možete da je prelijte čokoladnom glazurom.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 500 g slatke pavlake
- 500 ml mleka
- 200 g šećera u prahu
- 80 g pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 100 g nutele
Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte u kalup. Pomešajte slatku pavlaku, mleko, šećer u prahu i puding od vanile, pa umutite. Sipajte polovinu fila preko keksa i stavite u frižider na sat vremena. Preko sipajte nutelu koju ste malo istopili. Sipajte drugu polovinu fila i poravnajte. Poređajte presotali keks preko.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus