Ovo je najlakša torta za pripremu koja uspeva čak i početnicima. Nema kuvanja fila, samo se umute sastojci, a umesto kore koriste se piškote, koje sada možete da napravite i kod kuće. Obradujte ukućane ukusnom poslasticom koja se topi pri svakom zalogaju. Ako vam je malo čoklade u receptu, uvek možete da je prelijte čokoladnom glazurom.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 500 g slatke pavlake
- 500 ml mleka
- 200 g šećera u prahu
- 80 g pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 100 g nutele
Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte u kalup. Pomešajte slatku pavlaku, mleko, šećer u prahu i puding od vanile, pa umutite. Sipajte polovinu fila preko keksa i stavite u frižider na sat vremena. Preko sipajte nutelu koju ste malo istopili. Sipajte drugu polovinu fila i poravnajte. Poređajte presotali keks preko.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom