Sveže jagode su trenutno skupe, jer sezona još nije počela, ali lako možete da ih zamenite smrznutim. Ukus se neće mnogo promeniti, a napravićete fantastičan i osvežavajući sladoled kolač sa piškotama i crvenim voćem. Pošto se ova poslastica ne peče, ne postoji mogućnost da vam ne uspe.  

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 400 g kisele pavlake 
  • 200 g šećera u prahu  
  • 150 g piškota 
  • 100 ml mleka 
  • 200 g jagoda 
  • 180 g bele čokolade 

Za preliv:

  • 200 g smrznutih jagoda 
  • 100 g šećera 
  • 20 g skrba
  • 100 ml vode 

Priprema:

Kisleu pavlaku i šećer u prahu pomešajte. Slatku pavlaku umutite, pa pomešajte obe smese. Dodajte seckane jagode i čokoladu, pa promešajte. Kalup dimenzija 11x25 cm obložite providnom folijom, pa sipajte smesu. Poravnajte, pa preko stavite piškote koje ste umočili u mleko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata, a ako želite možete i u zamrzivač, ali kraće držite. Šećer i jagode kuvajte, pa posle nekog vremena dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Ispasirajte štapnim miserom, pa kolač izvadite iz kalupa, da piškote budu dole, pa prelijte kolač. 

Izvor: Stvar ukusa