Ko još ne voli poslastice koje su sočne i mekane i prosto se tope u ustima, a još ako su jeftine i prave se brzo i lako. Upravo je takav "mokri" brzi čokoladni kolač koji će osvojiti svakog kome ga poslužite! Nema komplikovanog mućena filova sve satojke samo lepo sjedinite izlijete u pleh i pečete - sigurni smo da će postati vaša omiljena poslastica.
Sastojci:
Za testo:
- 125 g brašna
- 200 g šećera
- 65 g kakao praha
- 1 jaje
- 125 ml mleka
- 60 ml ulja
- 125 ml tople vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 170 g čokolade
- 125 g slatke pavlake
Priprema:
Suve satojke stavite u činiju, promešajte ručnom mutilicom, pa dodajte jaje, ulje, ekstrakt vanile i mleko, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte mlaku vodu i ponovo sve sjedinite. Testo preučite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 150 c nekih pola sata. Možete se poslužiti trikom sa čačkalicom. Kada zabodete čačkalicu u kolač ona treba da izađe potpuno čista, to je znak da je kolač dovoljno pečen. Vodite računa da ga previše ne sasušite, jer treba da ostane sočan iznutra. Za glazuru otopite čokoladu na pari, pomešajte za slatkom pavlakom i sjedinite da dobijete glatku smesu. Prelijte preko kolača i kada se potpuno ohladi secite na kocke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus