Čokoladna torta je omiljena poslastica mnogih. Još ako nije zahtevna za pravljenje, oduševljenje je veće. Zbog toga, za sve ljubitelje čokoladnih poslastica, predlažemo da isprobaju i ovu varijatnu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka
- 250 g brašna
- 60 g kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica limunovog soka + pola kašičice sode bikarbone
Fil:
- 250 g kondenzovanog mleka
- 170 g putera
- 100 g crne čokolade
- 60 g slatke pavlake
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom penasto. Dodajte mleko i ulje pa mutite još malo. Brašno pomešajte sa prakom za pecivo i kakaom pa dodajte prethodnoj smesi. Mešajte žicom da ne ostanu grudvice. Pomešajte sodu i limunov sok pa dodajte u smesu. Izlijte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Kada bude gotova presecite je na pola po širini i sklonite ivice koje štrče da dobijete 2 jednaka kvadrata.
Za fil umutite kondenzovano mleko sa omekšalim puterom. Premažite jednu koru, pa prekrijte drugom i od ostatka fila premažite ivice kore. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte tortu. Ohladite 1 sat.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus