Do sada ste od kora pravili baklave, a sada ih iskoristite za odličnu tortu. Ne samo što je ukusna i neobična, ova torta je i jeftina, a uglavnom sve sastojke imate kod kuće. Pravi se kao gibanica, a kada se ispeče preliva se sokom od pomorandže. Svi će tražiti repete, ali i recept, jer će ih već na prvi zalogaj ova zanimljiva torta očarati.
Sastojci:
- 470 g kora
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 150 ml ulja
- 150 ml mleka
- 8 g vanilin šećera
- 16 g praška za pecivo
- 200 ml soka od pomorandže
Priprema:
Svaku koru zgužvajte i ređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pokrijte i ostavite sa strane. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Sipajte ulje, mleko, vanilin šećer i prašak za pecivo. Opet umutite. Sipajte preliv preko kora. Malo protesite da se preliv svuda rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Preko gotove torte sipajte sok od pomorandže.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem