Do sada ste od kora pravili baklave, a sada ih iskoristite za odličnu tortu. Ne samo što je ukusna i neobična, ova torta je i jeftina, a uglavnom sve sastojke imate kod kuće. Pravi se kao gibanica, a kada se ispeče preliva se sokom od pomorandže. Svi će tražiti repete, ali i recept, jer će ih već na prvi zalogaj ova zanimljiva torta očarati. 

Sastojci:

  • 470 g kora 
  • 4 jajeta 
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 150 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 8 g vanilin šećera
  • 16 g praška za pecivo
  • 200 ml soka od pomorandže

Priprema:

Svaku koru zgužvajte i ređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pokrijte i ostavite sa strane. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Sipajte ulje, mleko, vanilin šećer i prašak za pecivo. Opet umutite. Sipajte preliv preko kora. Malo protesite da se preliv svuda rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Preko gotove torte sipajte sok od pomorandže. 

Izvor: Stvar ukusa