Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORTA OD GOTOVIH KORA I POMORANDŽE: Slatka verzija poznate gibanice, a obavezno je prelijte sokom kada se ispeče

Sada vam za tortu trebaju gotove kore i još par sastojaka.

 Torta od pomorandže i gotovih kora Izvor: Printscreen/YT/ Ricette Dolce facili e veloci

Do sada ste od kora pravili baklave, a sada ih iskoristite za odličnu tortu. Ne samo što je ukusna i neobična, ova torta je i jeftina, a uglavnom sve sastojke imate kod kuće. Pravi se kao gibanica, a kada se ispeče preliva se sokom od pomorandže. Svi će tražiti repete, ali i recept, jer će ih već na prvi zalogaj ova zanimljiva torta očarati. 

Sastojci:

  • 470 g kora 
  • 4 jajeta 
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 150 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 8 g vanilin šećera
  • 16 g praška za pecivo
  • 200 ml soka od pomorandže

Možda će vas zanimati

Priprema:

Svaku koru zgužvajte i ređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pokrijte i ostavite sa strane. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Sipajte ulje, mleko, vanilin šećer i prašak za pecivo. Opet umutite. Sipajte preliv preko kora. Malo protesite da se preliv svuda rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Preko gotove torte sipajte sok od pomorandže. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti