Ovaj praktičan i ukusan slatkiš sprema se brzo i lako, a recept koji vam donosimo je toliko jednostavan da mogu bez greške da ih naprave i početnici u kuhinjii. Mafini su mnogima jedan od omiljenih slatkiša, a za vreme posta zgodno je imati nove ideje čime da se zasladimo.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 1 šolja gazirane vode
- 300 g višanja iz kompota
- pola šolje šećera
- pola šolje ulja
- 2 kašike kako praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu sa posipanje
Priprema:
U posudu sipajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, šećer i cimet. Izmešajte suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu. Ocedite višnje iz kompota i dodajte ih u smesu. U kalupe za mafine stavite papirne korpice, pa ih punite smesom skoro do vrha. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite pleh u nju, pa pecite mafine 40 minuta. Da biste proverili da li su dobro pečeni ubodite ih čačkalicom po sredini i ako na njoj ništa ne ostaje možete da ih izvadite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem