Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAVRŠEN SPOJ KROSANA I MAFINA - KRAFINI: Poslastica za kojom je poludeo ceo svet, a pravi se lako i brzo

Krafini su u poslednjih nekoliko godina postali izuzetno popularni u svetu, a sada možete da ih jednostavno napravite u svom domu.

 Kako se prave krafini Izvor: Shutterstock

Krafini su mešavina kroasana i mafina. Kolač je nastao u Australiji 2013 godine u Melburnu. Testo za kroasane se peče u kalupima za mafine, i tako dobijamo divni listnati hrskavi kolač. Može da se puni raznim filovima, a mi u vam donosimo recept za osnovnu verziju ove poslastice.

Sastojci:

  • 150 ml mlake vode
  • 10 g suvog kvasca
  • 100 g šećera
  • 100 g putera
  • 300 g brašna

Za premazivanje testa:

  • 150 g rastopljenog putera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mlaku vodu dodajte suvi kvasac i šećer, pa ostavite da kvasac nadođe. Dodati brašni i rastopljen puter, pa zamesite glatko testo. Ostavite da naraste, pa ga podelite na šest delova. Oblikujte loptice, prekrijte ih providnom folijom i ostavite da "odmore" još 15 minuta. Svaku lopticu pospite brašnom, pa je oklagijom razvaljajte u pravougaonik veličine 25 x 50 cm. Testo će biti tanko i providno, zato svaki komad testa obilno premažite omekšalim puterom, pa uvijte u rolat. Rolat presecite napola i svaku polovinu urolajte u obliku puža, pa stavite u kalup za mafine.Ostavite ih 45 minuta da narastu, pa ih pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečene krafine pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti