Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEMIFREDO SA MALINAMA: Ledena italijanska poslastica koju obožava ceo svet - bolja od svakog sladoleda

Semifredo je čuveni italijanski slatkiš, a mi vam donosimo njegovu verziju sa malinama.

 Semifredo sa malinama Izvor: Shutterstock

Semifredo ili semifreddo je italijanska vrsta smrznute poslastice. Glavni sastojci su žumanca, šećer i pavlaka. Ima teksturu smrznutog musa. Španski pandan takve poslastice naziva se semifrio.

Nastala je otprilike u 19. veku, ali popularnost je stekla tek početkom 20. veka. Semifredo najviše podseća na sladoled, što ga čini odličnom osvežavajućom poslasticom. 

Uz malo mašte možete osmisliti bezbroj kombinacija kao dodatak za krem. Recimo, možete ubaciti bobičasto voće, bademe, pistaći, pečeni lešnik...šta god volite, a mi vam donosimo recept sa malinama.

Sastojci:

  • 350 g slatke pavlake
  • 5 jaja
  • 130 g šećera
  • 100 g malina

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutite 350 g dobro ohlađene slatke pavlake tako da dobijete gust šlag i stavite je u frižider dok spremate ostalo. Žumanca odvojite od belanaca, pa žumanca kuvajte na pari sa 70 g šećera oko 10-ak minuta dok se sećer skroz ne istopi. Dva belanca umutite sa ostatakom šećera tako da dobijete čvrst šam. Kada se žumanca prohlade u njih lagano dodajte belanca sve vreme muteći, a potom u tu smesu dodajte ohlađenu slatku pavlaku. U dobijenu smesu ubacite maline, pa sve prelijte u četvtasti kalup, pokrijte folijom i ostavite u zamrzivaču preko noći da se u potpunosti stegne. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti