Sufle je čokoladni kolač koji se služi dok je još vruć, a kada ga prepolovite iz njega curi rastopljena čokolada. Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka, a biće podjednako sočan i punog ukusa.
Jedino na šta trebate da pazite je vreme koje će kolač biti u rerni, da bi unutrašnja čokolada ostala tečna. Idelalan je ukoliko imate iznendadne goste ili nemate vremena za pripremu komplikovanih slatkiša. Sastojci u receptu su dovoljni za dve porcije. Poslužite ga uz kuglu sladoleda od vanile i dobićete poslasticu kao iz najboljeg restorana.
Sastojci:
- 2 veća jajeta
- 170 g nutele
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca, pa ih mikserom umutite dok ne postanu penasta. U žumanca dodajte nutelu, pa takođe mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Belanca dodajte u čokoladni fil sve lepo izmešajte, pa ulijte u vatrostalne činijice za sufle. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni najviše 15 minuta, a po želji pre služenja pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom