Sufle je čokoladni kolač koji se služi dok je još vruć, a kada ga prepolovite iz njega curi rastopljena čokolada. Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka, a biće podjednako sočan i punog ukusa.

Jedino na šta trebate da pazite je vreme koje će kolač biti u rerni, da bi unutrašnja čokolada ostala tečna. Idelalan je ukoliko imate iznendadne goste ili nemate vremena za pripremu komplikovanih slatkiša. Sastojci u receptu su dovoljni za dve porcije. Poslužite ga uz kuglu sladoleda od vanile i dobićete poslasticu kao iz najboljeg restorana.

Sastojci:

  • 2 veća jajeta
  • 170 g nutele

Priprema:

Belanca odvojite od žumanaca, pa ih mikserom umutite dok ne postanu penasta. U žumanca dodajte nutelu, pa takođe mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Belanca dodajte u čokoladni fil sve lepo izmešajte, pa ulijte u vatrostalne činijice za sufle. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni najviše 15 minuta, a po želji pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Čokoladni sufle instagram/fitwafflekitchen