Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TORTA SA JAGODAMA: Nežna poslastica sa beze korama i dva fila na kojoj će vam sve komšinice pozavideti

Isprobajte novi recept iz "Praktične žene" za tortu sa jagodama.

 Torta sa jagodama Izvor: Printscreen/YT/Praktična žena

Gošća Nataše Pavlović u emisiji "Praktična žena" bila je Stanislava Tarabuk mnogima poznata po svom kulinarskom blogu kuvajte sa Stašom. Ovaj put je pripremila nežnu tortu sa jagodama i beze koricama, koje se tope u ustima pri svakom zalogaju.

Možete koristiti zamrznute jagode, ali je ipak lepša sa svežim koje već mogu da se nađu na pijacama i u prodavnicama. Priprema nije previše komplikovana, a torta je idealna za svečanu prolećnu trpezu.

Sastojci:

Za koru:

  • 5 belanaca
  • 250 g prah šećera
  • 1 kašika sirćeta

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 125 g putera
  • 2 kašike oštrog brašna
  • 4 kašike šećera
  • 330 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera

I još: 

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g jagoda

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belanca mutite na najjačoj brzini uz postepeno dodavanje šećera kašiku po kašiku, a na kraju dodajte i sirće. Treba da dobijete čvrst sneg od belanaca. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom i špatulom ravnomerno rasporedite. Koru sušite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 C oko 35 minuta. Kada je pečena i prohlađena uzdužno je podelite na dva dela. Za fil mleko stavite na ringlu da se zagreva, a za to vreme žumanca pomešajte sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i malo mleka, pa sve dobro umutite ručnom mutilicom. Kada se mleko zagrejalo lagano ulijte žumanca uz konstantno mešanje. Kuvajte još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa ostavite da se ohladi. Maslac umutite miskerom, pa ga sjedinite sa ohlađenim filom. Slatku pavlaku umutite da dobijete šlag. Koru prvo filujte sa žutim filom, preko njega poređajte naseckane jagode, premažite slatkom pavlakom, preko stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Tortu ukrasite ostatakom slatke pavlake i jagodama, pa je stavite u frižider da se ohladi nekoliko sati. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru, pa da je služite sutradan.

Izvor: Praktična žena

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti