Od omiljenog keksa napravite svečanu tortu koju možete da služite u svim prilikama. Kore su od jafa keksa, a preko ide predivan fil od pudinga i slatke pavlake. Umesto glazure preliva se želatinom. Osvežavajuća i lagana osvojiće vas na prvi zalogaj. Ako želite da torta bude skroz domaćinska napravite domaću jafu.
Sastojci:
- 200 g jafa keksa
- 800 g kravljeg sira
- 20 g vanilin šećera
- 10 jaja
- 60 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 200 g jafa keksa
- 400 ml vode
- 80 g želatina
- aroma pomorandže
Priprema:
Dno kalupa obložite pek papirom i poređajte jafa keks. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mrvljeni sir i puding od vanile, pa nastavite da mutite. Na kraju sipajte slatku pavlaku i dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko jafe i malo poravnajte i pecite na 180°C oko 30 minuta. Poređajte jafa keks preko. Želatin rastovrite u vodu i dodajte par kapi arome pomorandže. Prelijte preko keksa, pa ostavite u frižideru sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem