Od omiljenog keksa napravite svečanu tortu koju možete da služite u svim prilikama. Kore su od jafa keksa, a preko ide predivan fil od pudinga i slatke pavlake. Umesto glazure preliva se želatinom. Osvežavajuća i lagana osvojiće vas na prvi zalogaj. Ako želite da torta bude skroz domaćinska napravite domaću jafu.
Sastojci:
- 200 g jafa keksa
- 800 g kravljeg sira
- 20 g vanilin šećera
- 10 jaja
- 60 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 200 g jafa keksa
- 400 ml vode
- 80 g želatina
- aroma pomorandže
Priprema:
Dno kalupa obložite pek papirom i poređajte jafa keks. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mrvljeni sir i puding od vanile, pa nastavite da mutite. Na kraju sipajte slatku pavlaku i dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko jafe i malo poravnajte i pecite na 180°C oko 30 minuta. Poređajte jafa keks preko. Želatin rastovrite u vodu i dodajte par kapi arome pomorandže. Prelijte preko keksa, pa ostavite u frižideru sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus