Od omiljenog keksa napravite svečanu tortu koju možete da služite u svim prilikama. Kore su od jafa keksa, a preko ide predivan fil od pudinga i slatke pavlake. Umesto glazure preliva se želatinom. Osvežavajuća i lagana osvojiće vas na prvi zalogaj. Ako želite da torta bude skroz domaćinska napravite domaću jafu

Sastojci:

  • 200 g jafa keksa 
  • 800 g kravljeg sira 
  • 20 g vanilin šećera 
  • 10 jaja 
  • 60 g pudinga od vanile 
  • 200 g šećera 
  • 400 ml slatke pavlake 

Za glazuru:

  • 200 g jafa keksa 
  • 400 ml vode 
  • 80 g želatina  
  • aroma pomorandže

Priprema:

Dno kalupa obložite pek papirom i poređajte jafa keks. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mrvljeni sir i puding od vanile, pa nastavite da mutite. Na kraju sipajte slatku pavlaku i dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko jafe i malo poravnajte i pecite na 180°C oko 30 minuta. Poređajte jafa keks preko. Želatin rastovrite u vodu i dodajte par kapi arome pomorandže. Prelijte preko keksa, pa ostavite u frižideru sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa