Kada ste u žurbi ili samo želite lagani, a zasitan ručak, onda pripremite rižoto sa mesom. Pravi se u jednoj šerpi, pa nema ni prljavih sudova. Ovo jelo neodoljivo podseća na pilav, samo što se umesto piletne koristi mleveno meso. Još jedna prednost je što ne postoji šansa da se jelo osuši, pa ne morate da brinete da vam neće uspeti. Jedna šerpa neodoljivog rižota nahraniće celu porodicu.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 900 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica origana
- 1 l vode
- lovorov list
Priprema:
Propržite iseckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu, a posle par minuta dodajte i mleveno meso. Kada se malo proprži, pa posolite i pobiberite, pa dodajte ostale začine, a zatim i seckani beli luk. Na kraju dodajte opran pirinač, ostavite još malo da se prži, pa sipajte vodu. Ubacite lovorov list, poklopite i ostavite da se dinsta još 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus