Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našem podneblju. Koristi se podjendako za slatke i slane specijalitete, kada su u toku posni, ali i mrsni dani.
Jedan od načina za njegovu konzumaciju je i ova slana torta čija je priprema veoma brza, a rezultat fantastičan. Odličan je izbor za doručak i večeru, može se poslužiti i kao prilog, ali i kao glavno jelo.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 2 struka mladog luka
- 2 jajeta
- 40 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa začinite. Struk mladog luka (ili praziluk) iseckajte na tanke kolutiće i sjedinite sa jajima i začinima. U dublji i širi tiganj sipajte ulje, pa stavite na ringlu da se zagreje. U zagrejani tiganj stavite polovinu krompira, odozgo smesu od luka i jaja, pa pokrijte drugom polovinom krompira. Na tiganj stavite poklopac i tako ostavite da se torta prži na umerenoj temeperaturi. Posle desetak minuta tortu okrenite i pecite još toliko. Torta treba da dobije zlatnu boju, spolja da bude hrskava, a unutra sočna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus