Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našem podneblju. Koristi se podjendako za slatke i slane specijalitete, kada su u toku posni, ali i mrsni dani.
Jedan od načina za njegovu konzumaciju je i ova slana torta čija je priprema veoma brza, a rezultat fantastičan. Odličan je izbor za doručak i večeru, može se poslužiti i kao prilog, ali i kao glavno jelo.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 2 struka mladog luka
- 2 jajeta
- 40 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa začinite. Struk mladog luka (ili praziluk) iseckajte na tanke kolutiće i sjedinite sa jajima i začinima. U dublji i širi tiganj sipajte ulje, pa stavite na ringlu da se zagreje. U zagrejani tiganj stavite polovinu krompira, odozgo smesu od luka i jaja, pa pokrijte drugom polovinom krompira. Na tiganj stavite poklopac i tako ostavite da se torta prži na umerenoj temeperaturi. Posle desetak minuta tortu okrenite i pecite još toliko. Torta treba da dobije zlatnu boju, spolja da bude hrskava, a unutra sočna.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem