Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak, mi vam predlažemo odličan mesni rolat sa kuvanim jajima. Još kada dodate kisele krastavčiće i masline, biće bolje i od ćufti. Kao prilog možete salatu ili parče hleba, ali i krompir pire.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 100 g prezli
Za punjenje:
- 4 kuvana jajeta
- tvrdi sir
- kiseli krastavci
- masline
Priprema:
Mleveno meso začinite po želji, pa dodajte jaja, izblendirani crni luk i prezle i sjedinite. Ostavite u frižideru sat vremena. Alu foliju premažite maslinovim uljem koje ste pomešali sa slatkom paprikom. Rasporedite meso u obliku pravouganika. Na sredinu stavite 4 kriške sira, pa preko kuvana jaja, a iznad i ispod jaja poređajte masline i kisele krastavce. Urolajte sa folijom. Stavite u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 50 minuta. Uklonite foliju i pospite rendanim sirom, pa dopecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus