Ukoliko ste poželeli da svoje ukućane obradujete nečim posebnim za ručak ili vam dolaze gosti, pa vam je potreban obrok kojim ćete ih zadiviti, recept za rolovani svinjski file u lisnatom testu je savršen izbor.
Uz sezonsku salatu i prilog od dinstanog povrća na maslacu, predstavljaće pravi delikates koji će oduševiti svakog ko bude imao priliku da ga proba.
Sastojci:
- 700 g svinjskog filea u komadu
- 150 g slanine sečene na tanke listove
- 500 g lisnatog testa
- 20 g maslaca
- so, biber
Priprema:
Zaleđeno lisnato testo izvadite iz frižidera i ostavite da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme file posolite i pobiberite po ukusu. Kratko ga propržite sa obe strane na malo zagrejanog maslaca u tiganju. Izvadite ga na ubrus da se ocedi, pa obložite celog šnitovima slanine. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo što tanje u oblik, pa file obložen slaninom položite na njega. Uvijte testo oko filea tako da ima oblik rolata, pa ga "ušuškajte" sa strane. File stavite u pleh podmazan maslacem i premažite jajetom po površini i pecite na 200 C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus