Ukoliko ste poželeli da svoje ukućane obradujete nečim posebnim za ručak ili vam dolaze gosti, pa vam je potreban obrok kojim ćete ih zadiviti, recept za rolovani svinjski file u lisnatom testu je savršen izbor. 

Uz sezonsku salatu i prilog od dinstanog povrća na maslacu, predstavljaće pravi delikates koji će oduševiti svakog ko bude imao priliku da ga proba.

Sastojci:

  • 700 g svinjskog filea u komadu
  • 150 g slanine sečene na tanke listove
  • 500 g lisnatog testa
  • 20 g maslaca
  • so, biber

Priprema:

Zaleđeno lisnato testo izvadite iz frižidera i ostavite da odstoji 15 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme file posolite i pobiberite po ukusu. Kratko ga propržite sa obe strane na malo zagrejanog maslaca u tiganju. Izvadite ga na ubrus da se ocedi, pa obložite celog šnitovima slanine. Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo što tanje u oblik, pa file obložen slaninom položite na njega. Uvijte testo oko filea tako da ima oblik rolata, pa ga "ušuškajte" sa strane. File stavite u pleh podmazan maslacem i premažite jajetom po površini i pecite na 200 C oko 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa