Ovo jelo ne zahteva neke posebne kulinarske veštine, a izgleda svečano. Može se služiti u specijalnim prilikama poput slava, rođendana, praznika - kada se okupi porodica. Ukoliko u smesu dodate malo ovsenih pahuljica one će pomoći da se održi vlažnost i da je lakše oblikujete.

Sastojci:

  • pola šolje ovsenih pahuljica
  • ¼ šolje kečapa
  • 2 kašike punomasnog mleka
  • 1 mali luk, rendan
  • 1 jaje
  • pola kilograma mlevenog mesa
  • so, biber

Sos:

  • 1/4 šolje kečapa
  • 2 kašike braon šećera
  • 2 kašičice senfa

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni  i obložite pleh za pečenje papirom za pečenje pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kečap, mleko, luk i jaje i ostavite mešavinu da odstoji 15 minuta da pahuljice omekšaju. Dodajte mleveno meso, so i biber. Mešajte rukama dok se dobro ne sjedini. Na pripremljenom plehu za pečenje oblikujte veknu i pecite 35 minuta. Dok se mesna štrudla peče, pripremite sos tako što ćete umutiti kečap, smeđi šećer i senf. Izvadite veknu iz rerne i prelijte je sosom, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta pre sečenja i serviranja.

Izvor: Stvar ukusa