Ovo jelo ne zahteva neke posebne kulinarske veštine, a izgleda svečano. Može se služiti u specijalnim prilikama poput slava, rođendana, praznika - kada se okupi porodica. Ukoliko u smesu dodate malo ovsenih pahuljica one će pomoći da se održi vlažnost i da je lakše oblikujete.
Sastojci:
- pola šolje ovsenih pahuljica
- ¼ šolje kečapa
- 2 kašike punomasnog mleka
- 1 mali luk, rendan
- 1 jaje
- pola kilograma mlevenog mesa
- so, biber
Sos:
- 1/4 šolje kečapa
- 2 kašike braon šećera
- 2 kašičice senfa
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite pleh za pečenje papirom za pečenje pa ostavite sa strane. U jednoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kečap, mleko, luk i jaje i ostavite mešavinu da odstoji 15 minuta da pahuljice omekšaju. Dodajte mleveno meso, so i biber. Mešajte rukama dok se dobro ne sjedini. Na pripremljenom plehu za pečenje oblikujte veknu i pecite 35 minuta. Dok se mesna štrudla peče, pripremite sos tako što ćete umutiti kečap, smeđi šećer i senf. Izvadite veknu iz rerne i prelijte je sosom, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta pre sečenja i serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno