Musaka od kupusa i mlevenog mesa je odličan predlog za ručak ili večeru. Sve sastojke iseckate, a zatim ih pomešate i sipate u tepsiju. Toliko je jednostavno i nećete potrošiti puno vremena. Poslužite sa parčetom hleba, a posle ovako ukusnog obroka, počasitite se nekim brzim kolačem ili parčetom torte.
Sastojci:
- 550 g kupusa
- 40 ml limunovog soka
- 1 zelena paprika
- 1/2 pečene paprike
- peršun
- 3 čena belog luka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 350 g mlevenog mesa
- 2 kašike brašna
- 2 jajeta
- 80 ml mleka
- 40 ml maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz pirea
- 30 g tvrdog sira
Priprema:
Kupus isecite sitno, kao i papriku, peršun, crni i beli luk, a šargarepu izrendajte. Pomešajte sve namirnice, pa dodajte mleveno meso i sjedinite. Začinite po želji (u receptu su kurkuma, đumbir, so, biber, mlevena paprika). Dodajte i brašno, jaja, mleko, ulje i paradajz pire, pa dobro promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju i poravnajte. Pospite mlevenom paprikom i pecite na 180°C dok ne dobije zlatno braon boju. Pred kraj pospite rendanim sirom i seckanim peršunom, pa vratite da se peče još pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem