Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLENICA U RENU I KAJMAKU: Bolje nego iz restorana, a ne trebaju vam posebne kulinarske veštine - ručak za desetku

Naučite da pripremite kolenicu u renu i kajmaku.

 Kolenica u renu i kajmaku Izvor: Stvar Ukusa

Za ovaj ručak vam ne trebaju posebne kulinarske sposobnosti, ali zahteva vreme, tako da počnite na vreme da pravite. Kada stavite kolenicu da se kuva vi više nemate obaveza, možete da napravite salatu ili da odmarate. Nakon kuvanja samo posložite sastojke u đuveč i ostavite 10-ak ili 20-ak minuta u rerni. Kajmak i ren dimljenoj kolenici daju poseban šmek. 

Nakon toga se počastite odličnom domaćom pitom sa višnjama

Sastojci:

  • 3 kg dimljene kolenice 
  • 500 g kajmaka 
  • 150 g rena 

Možda će vas zanimati

Priprema:
Stavite kolenicu da se kuva oko 4-5 sati. Nakon toga izvadite i kada se malo prohladi, uklonite kožicu i kosti. Uzmite đuveč, pa po dnu sipajte kajmak, a onda i malo mesa koje ste iscepkali, pa ren i tako redom ređajte. Zapecite u rerni nekih 20 minuta na 200°C. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti