Za ovaj ručak vam ne trebaju posebne kulinarske sposobnosti, ali zahteva vreme, tako da počnite na vreme da pravite. Kada stavite kolenicu da se kuva vi više nemate obaveza, možete da napravite salatu ili da odmarate. Nakon kuvanja samo posložite sastojke u đuveč i ostavite 10-ak ili 20-ak minuta u rerni. Kajmak i ren dimljenoj kolenici daju poseban šmek. 

Nakon toga se počastite odličnom domaćom pitom sa višnjama

Sastojci:

  • 3 kg dimljene kolenice 
  • 500 g kajmaka 
  • 150 g rena 

Priprema:
Stavite kolenicu da se kuva oko 4-5 sati. Nakon toga izvadite i kada se malo prohladi, uklonite kožicu i kosti. Uzmite đuveč, pa po dnu sipajte kajmak, a onda i malo mesa koje ste iscepkali, pa ren i tako redom ređajte. Zapecite u rerni nekih 20 minuta na 200°C. 

Izvor: Stvar ukusa