Za ovaj ručak vam ne trebaju posebne kulinarske sposobnosti, ali zahteva vreme, tako da počnite na vreme da pravite. Kada stavite kolenicu da se kuva vi više nemate obaveza, možete da napravite salatu ili da odmarate. Nakon kuvanja samo posložite sastojke u đuveč i ostavite 10-ak ili 20-ak minuta u rerni. Kajmak i ren dimljenoj kolenici daju poseban šmek.
Nakon toga se počastite odličnom domaćom pitom sa višnjama.
Sastojci:
- 3 kg dimljene kolenice
- 500 g kajmaka
- 150 g rena
Priprema:
Stavite kolenicu da se kuva oko 4-5 sati. Nakon toga izvadite i kada se malo prohladi, uklonite kožicu i kosti. Uzmite đuveč, pa po dnu sipajte kajmak, a onda i malo mesa koje ste iscepkali, pa ren i tako redom ređajte. Zapecite u rerni nekih 20 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus