Za ovaj ručak vam ne trebaju posebne kulinarske sposobnosti, ali zahteva vreme, tako da počnite na vreme da pravite. Kada stavite kolenicu da se kuva vi više nemate obaveza, možete da napravite salatu ili da odmarate. Nakon kuvanja samo posložite sastojke u đuveč i ostavite 10-ak ili 20-ak minuta u rerni. Kajmak i ren dimljenoj kolenici daju poseban šmek.
Nakon toga se počastite odličnom domaćom pitom sa višnjama.
Sastojci:
- 3 kg dimljene kolenice
- 500 g kajmaka
- 150 g rena
Priprema:
Stavite kolenicu da se kuva oko 4-5 sati. Nakon toga izvadite i kada se malo prohladi, uklonite kožicu i kosti. Uzmite đuveč, pa po dnu sipajte kajmak, a onda i malo mesa koje ste iscepkali, pa ren i tako redom ređajte. Zapecite u rerni nekih 20 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem