Slatka testa

PITA SA VIŠNJAMA OD KUPOVNIH KORA: Iskusne domaćice otkrile trik kako da bude savršeno hrskava

Autor Sanja Belinić

Sada vam je potrebna jedna namirnica koju svi imaju kod kuće kako biste napravili hrskavu pitu sa višnjama.

Izvor: Stvar Ukusa

Da biste napravili savršeno hrskavu pitu sa višnjama dovoljno je da svaku koru premažete uljem i vodom, a onda da pospete šećerom. Ukus je odičan i nećete moći da se zaustavite dok ne pojedete ceo pleh. Odlično je posluženje posle nedeljnog ručka

Umesto kupovnih, možete i sami da razvučete kore

Sastojci: 

  • 600 g višanja
  • 1 pakovanje griza
  • 9 kašika griza
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml ulja
  • 150 ml kisele vode

Priprema:
Pomešajte višnje, šećer, vaniin šećer i griz, a u drugoj posudi pomešajte vodu i ulje. Odvojite po 3 kore za svaki rolat. Prvu koru premažite sa uljem i vodom, pa pospite sa 2 kašike šećera. Zatim stavite drugu koru, isto premaz i šećer, pa treću koru. I nju premažite i pospite šećerom, pa sipajte višnje i urolajte. Ređajte u pleh, pa isecite na parčiće. Premažite sa ostatkom preliva i pospite sa 2 kašike šećera. Pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa