Recept je toliko ukusan da ćete ga stalno praviti. Ispecite brokoli sa pirinčem brzo i jednostavno u rerni. Biće to ukusna večera za celu porodicu! Pirinač neće biti suv zahvaljujući bujonu u kom se kuva, a sve začinjeno sirom koji se razvlači pri svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 kašičica soli
- maslinovo ulje
- 250 g pirinča
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka.
- celer, peršun, biber
- 500 ml bujona od povrća ili piletine
- 250 g šampinjona
- 30g putera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika instant supe od pečuraka
- 400 ml vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 g kaškavalja
Priprema:
Brokoli očistite i isecite na cvetove pa ga ubacite u ključalu vodu na 2 minuta. Procedite. Na maslinovom ulju propržite pirinač i crni luk sitno iseckan. Dodajte izgnječen beli luk, seckan celer i peršun. Promešajte pa dodajte bujon. Dodajte biber, pa poklopite i krčkajte 15-20 minuta. Potom isključite ringlu i ostavite tako neotkloipljeno još 10 minuta. Za to vreme iseckajte pečurke. Propržite ih sa puterom u posebnom tiganju. Pirinač sada otklopite pa promešajte. U pečurke dodajte brašno i kašiku instant supe od pečuraka. Na kraju umešajte 400 ml vode i pavlaku za kuvanje. Konstantno mešajte dok se malo ne zgusne. Umešajte i biber i rendan kačkavalj (100 g).
Vatrostalnu posudu podmažite pa prvo stavite smesu sa pirinčem. Zatim brokoli pa smesa od pečuraka. Sve izmešajte. Pospite ostatkom rendanog kačkavalja. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem