Recept je toliko ukusan da ćete ga stalno praviti. Ispecite brokoli sa pirinčem brzo i jednostavno u rerni. Biće to ukusna večera za celu porodicu! Pirinač neće biti suv zahvaljujući bujonu u kom se kuva, a sve začinjeno sirom koji se razvlači pri svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 kašičica soli
- maslinovo ulje
- 250 g pirinča
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka.
- celer, peršun, biber
- 500 ml bujona od povrća ili piletine
- 250 g šampinjona
- 30g putera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika instant supe od pečuraka
- 400 ml vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 g kaškavalja
Priprema:
Brokoli očistite i isecite na cvetove pa ga ubacite u ključalu vodu na 2 minuta. Procedite. Na maslinovom ulju propržite pirinač i crni luk sitno iseckan. Dodajte izgnječen beli luk, seckan celer i peršun. Promešajte pa dodajte bujon. Dodajte biber, pa poklopite i krčkajte 15-20 minuta. Potom isključite ringlu i ostavite tako neotkloipljeno još 10 minuta. Za to vreme iseckajte pečurke. Propržite ih sa puterom u posebnom tiganju. Pirinač sada otklopite pa promešajte. U pečurke dodajte brašno i kašiku instant supe od pečuraka. Na kraju umešajte 400 ml vode i pavlaku za kuvanje. Konstantno mešajte dok se malo ne zgusne. Umešajte i biber i rendan kačkavalj (100 g).
Vatrostalnu posudu podmažite pa prvo stavite smesu sa pirinčem. Zatim brokoli pa smesa od pečuraka. Sve izmešajte. Pospite ostatkom rendanog kačkavalja. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus